• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • FMIAcordul cu FMI „trebuie dus până la capăt şi nu mai trebuie continuat”, declară ministrul de Finanţe Darius Vâlcov într-un interviu la RFI, preluat de bursa.ro. El mai declară că „nu sunt semne că ar urma anul viitor o criză”, dar pentru această situaţie România are pregătită o soluţie de avarie, „faimosul buffer de cinci miliarde, care între timp a ajuns la aproape 9,2 miliarde”.

  Întrebat dacă există riscul ca România să se împrumute mai scump de pe pieţe, fără un acord cu FMI, Darius Vâlcov a răspuns: „Eu nu cred că acest risc este real. Sunt păreri şi păreri. Sunt unii specialişti care susţin încheierea unui nou acord cu FMI şi Comisia Europeană, bine, am cam rămâne ultimii din Europa care am face acest lucru şi sunt alţii care susţin părerea mea şi anume că nu mai trebuie continuat, trebuie dus până la capăt acest acord şi nu mai trebuie continuat”.

  „Cred că acest risc, unicul de fapt pe care îl tot vehiculează pe piaţă anumiţi analişti nu este extrem de serios. Aici depinde foarte mult de ratingul ţării, depinde foarte mult de istoricul şi România începe să aibă de doi ani de zile un istoric bun şi mai mult decât atât, depinde de performanţa economică şi de modul în care duci la bun sfârşit o execuţie bugetară şi bineînţeles la felul în care se mişcă economia. Dacă noi ne facem treaba internă, nimeni nu va veni cu un rating defavorabil, astfel încât împrumuturile pentru refinanţare pe care noi le facem să fie dezavantajoase pentru statul român”, spune ministrul de Finanţe.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Relația cu FMI își trăiește ultimele zile. Guvernanții nu mai vor un nou acord

  1. anca spune:

   Bine gandit d.le Valcov,dar ce credeti ca gandeste FMI-UL?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top