• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ovidiu NicolescuMajorarea salariului minim, anunțată în pragul alegerilor prezidențiale de ministrul Muncii, Rovana Plumb, este ilegală, potrivit președintelui Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu. Acesta a precizat că reprezentanții Consiliului vor face demersuri pentru a fi remediată această situație.

  ”Conform legii, niciun act normativ nu ar trebui adoptat fără realizarea, în prealabil, a unui ”test al IMM-urilor” și a unei note de impact, care să arate clar consecințele măsurii în cauză asupra mediului economic. Ca urmare, intenția anunțată de autorități, de majorare a salariului minim din 2015, reprezintă fără nicio îndoială o ilegalitate”, a declarat Nicolescu în cadrul unei conferințe de presă, citat de Agerpres.

  Creșterea salariului minim de la 900 la 975 de lei de la 1 ianuarie 2015, anunțată recent de Guvern, ar avea un impact foarte puternic asupra întreprinderilor mici și mijlocii, potrivit președintelui CNIPMMR, cu atât mai mult cu cât ea are loc brusc, fără ca mediul de afaceri să își poată face planuri pentru cntracararea efectelor măsurii.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top