• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bnr

  Rezervele valutare la BNR au scăzut cu 113 milioane de euro în februarie, la 30,48 miliarde de euro.

  În februarie, la rezervele BNR s-au înregistrat intrări de 659 de milioane de euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene și conturilor Ministerului Finanțelor Publice cu fonduri europene.

  În schimb, din rezerva BNR au ieșit 772 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituțiile de credit, plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută și altele. ‘La capitolul plăți de rate și dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută se regăsesc rambursări de capital și dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internațional pentru care România a rambursat circa 343 milioane echivalent euro’, se precizează în comunicatul BNR.

  Rezerva de aur s-a menținut la 103,7 tone și, în condițiile evoluțiilor prețurilor internaționale, valoarea acesteia s-a situat la 3,58 miliarde de euro. Astfel, rezervele internaționale ale României (valute plus aur) la 28 februarie 2015 au fost de 34,062 miliarde de euro, față de 34,313 miliarde de euro la 31 ianuarie 2015, conform Agerpres.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top