• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • În cel mai recent raport PwC Paying Taxes, România a urcat opt poziții, până pe locul 42 în clasamentul global care măsoară ușurința plății taxelor și impozitelor pentru o companie tipică în 190 de economii din întreaga lume.

  „Aceasta este cea mai bună clasare a României de când se realizează clasamentul Paying Taxes de către PwC, ceea ce denotă progresele făcute în ultimii ani de România în privința ușurării procesului de plată a taxelor, prin facilitarea plăților online și reducerea sarcinii fiscale totale. Practic, România a devenit acum cea mai bine clasată țară din Europa Centrală și de Est în clasamentul Paying Taxes, dacă exceptăm țările Baltice, care sunt performere la nivel mondial în privința ușurinței plății taxelor”, a precizat Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanță Fiscală și Juridică, PwC România.

  Clasamentul pentru ediția 2018 a raportului Paying Taxes se bazează pe analiza indicatorilor fiscali valabili pentru anul 2016.

  În privința numărului de plăți de impozite și taxe, o companie de talie medie din România trebuie să efectueze 14 plăți de taxe anual, față de o medie globală de 24 de plăți și una a Uniunii Europene de 12 plăți anual.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top