• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a sprijint în cadrul reuniunii informale a Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare al Uniunii Europene (ECOFIN), inițiativa privind schimbarea modului de impozitare pentru companiile de tehnologie.

  Astfel, oficialul român a semnat alături de miniștrii de finanțe ai Franţei, Germaniei, Italiei și Spaniei documentul care solicită Comisiei prezentarea unei soluții care să conducă la stabilirea un impozit armonizat pe cifra de afaceri generată în statele membre UE de companiile din domeniul tehnologiilor digitale, în locul impozitului pe profit care se aplică în prezent.

  „Vor fi continuate lucrările pe acest subiect la nivelul Consiliului în vederea adoptării unor concluzii ale Consiliului în luna decembrie a.c., iar Comisia va pregăti o propunere legislativă.

  Alte teme importante de pe agenda reuniunii au vizat măsurile necesare pentru aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare. Discuţiile s-au axat pe posibilele soluții de maximizare a eficacității finanțelor Uniunii Europene. La nivel comunitar se consideră că este necesară identificarea unui echilibru între responsabilitățile naționale privind politica economică și financiară și necesitatea manifestării de solidaritate europeană.

  Miniştrii de finanţe au discutat şi despre Uniunea piețelor de capital, în contextul noilor evoluţii tehnologice în domeniul IT în prestarea de servicii financiare, precum și despre Uniunea Vamală, prin prisma eficienței costurilor și sustenabilitatății sistemelor IT”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top