• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • rc

  Comisia Europeană a decis să includă România pe lista ţărilor cu dezechilibru economic. Comentând această decizie a CE, economistul-şef al BCR, Radu Crăciun, a precizat că poate fi vorba de un avertisment dat României.

  „Motivele oficiale nu mi se par foarte convingătoare. Eu le văd mai degrabă ca o lovitură preemtivă, având în vedere că discuțiile cu Fondul Monetar Internațional și cu Comisia Europeană merg prost, nu s-a semnat scrisoarea de intenție, iar deciziile care s-au luat vis-a-vis de modificarea Codului Fiscal, respectiv micșorarea impozitelor, sugerează o abordare mai relaxată din punctul de vedere al politicii fiscale. În plus, toate astea se suprapun peste faptul că noi (România — n.r.), practic, am făcut o cerere de excepție pentru deficitul bugetar care nu a fost acceptată și, cu toate astea, s-a luat decizia ca să se continue această direcție”, a declarat, joi,  economistul șef al BCR, Radu Crăciun.

  Comisia Europeană ar fi acţionat ca răspuns la măsurile anunțate în proiectul de modificare a Codului Fiscal pentru a încerca să împiedice intrarea României în procedură de deficit excesiv.

  „Este un proiect, dar tocmai de aceea este o reacție în avans, un avertisment, tocmai pentru că este încă în faza de proiect și este o invitație la a cântări bine astfel de decizii pentru că ele în mod clar vor avea un impact asupra deficitului bugetar, asupra țintei de deficit structural și, până la urmă, ne va duce în situația de depășire a țintelor stabilite cu Comisia Europeană”, a explicat Crăciun pentru Agerpres.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to România în dezechilibru: CE ne-a dat o lovitură preemtivă, crede economistul BCR

  1. Sorin Costina spune:

   Zvonuti chiaburesti !!! Economia romaneasca DUDUIE,BUBUIE,FLEOSCAIE,SCARTAIE din plin !!!

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top