• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Bancnote de euro

  România vrea să vândă până la sfârşitul acestui an eurobonduri în valoare de 1-1,5 miliarde euro şi să acceseze o linie de credit de la Banca Mondială pentru a îndeplini ţinta referitoare la emisiunile de obligaţiuni în valută pentru 2015, a declarat Diana Popescu, director adjunct al Trezoreriei.

  Ministerul de Finanţe intenţionează să împrumute de pe piaţa externă 2 miliarde de euro în acest an, dar nu a făcut încă acest lucru din cauza instabilităţii provocate de criza datoriilor din Grecia şi a îngrijorărilor legate de încetinirea creşterii economiei chineze, relatează Reuters.

  „Suntem în etapa în care monitorizăm condiţiile din piaţă pentru a alege cel mai bun moment pentru emisiune. În următoarea perioadă intenţionăm să lansăm o emisiune de eurobonduri de 1-1,5 miliarde de euro”, a afirmat Popescu pentru Reuters, la Eastern Europe Investment Summit.

  Popescu a arătat că ministerul ar putea lua în considerare o a doua emisiune în cazul în care condiţiile se vor îmbunătăţi semnificativ, dar are şi opţiunea de a obţine împrumuturi de dezvoltare de la Banca Mondială în valoare de până la 750 de milioane de euro.

  „Nu există o presiune, întrucât buffer-ul valutar al Trezoreriei acoperă în prezent necesarul de finanţare pentru peste patru luni”, a adăugat Popescu.

  România beneficiază în prezent de ratinguri de investment grade, Baa3 din partea Moody’s şi BBB- din partea Fitch Ratings din S&P, potrivit zf.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top