• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei baniRomânia plătește, în martie, 3,2 milioane euro către Banca Mondială (BM) din împrumutul stand-by contractat în 2009, suma reprezentând dobânzi și comisioane, anunță Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

  De la începutul anului, România a rambursat peste 1,729 miliarde euro către Fondul Monetar Internațional (FMI), Uniunea Europeană (UE) și Banca Mondială (BM).

  Cea mai mare parte a sumei, peste 1,546 miliarde euro, a fost plătită pe data de 1 ianuarie către UE, din care 1,5 miliarde euro reprezentau rambursări rate de capital, iar 46,2 milioane lei dobânzi și comisioane. La 1 februarie, statul român a plătit 18,3 milioane lei către Banca Mondială (dobânzi și comisioane), iar pe 5 februarie suma de 3 milioane de euro către FMI (dobânzi și comisioane). De asemenea, pe 23 februarie România a plătit 162 milioane de euro (rambursări rate de capital) către FMI, fiind ultima tranșă către instituție din acest an.

  Sursa: agerpres.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top