• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banca asiaGuvernul a aprobat miercuri îun memorandum prin care împuterniceşte ministerul Finanţelor publice să transmită către conducerea Băncii Asiatice pentru Investiţii în Infrastructură (AIIB) o scrisoare prin care România îşi arată intenţia de a deveni membră a băncii, scrie adevarulfinanciar.ro

  Washingtonul s-a opus vehement acestui proiect, însă aliaţi-cheie ai Statelor Unite, precum Australia, Marea Britanie, Germania, Italia sau Coreea de Sud s-au alăturat AIIB, recunoscând astfel importanţa economică a Chinei la nivel mondial.

  Cel mai mare aport la capitalul AIIB îl are China (34,7% – 29,7 miliarde de dolari). India a adus o contribuţie de 8,36 miliarde de dolari, Rusia – 6,5 miliarde de dolari, Germania – 4,5 miliarde de dolari, Coreea de Sud – 3,7 miliarde de dolai, iar Franţa – 3,37 miliarde de dolari. Contribuţii la capitalul AIIB au adus şi Indonezia, Marea Britanie, Turcia, Arabia Saudită, Austria, Danemarca, Elveţia, Polonia, Olanda.

  Statele Unite ale Americii şi Japonia sunt cele două mari puteri economice care nu participă la AIIB, care ar pitea deveni rivala Băncii Mondiale şi a Băncii Asiatice de Dezvoltare dominată de Japonia.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top