• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • mobile banking

  Românii nu sunt mari fani ai serviciului de mobile banking, atât de promovat de bănci.

  Doar 22% este succesul înregistrat de acest serviciu bancar în rândul populației. Astfel, România se clasează pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește folosirea serviciilor de mobile banking, sau servicii bancare pe telefonul mobil. Cifrele provin dintr-un studiu publicat de firma de servicii profesionale EY, conform unui sondaj realizat al companiei Ipsos la nivel european.

  Cifrele pe plan european sau în rândul americanilor sunt cel puțin duble.   47% dintre europeni persoane folosesc servicii de mobile banking la nivel european, în timp ce în SUA procentul este de 53%.

  „Studiul arată că mai bine de 25% dintre respondenții români declară că nu intenționează să folosească astfel de servicii în anul următor”, se arată în comunicatul al EY de lansare a studiului.

  “Conform studiului EY, furnizorii de servicii financiare pot atinge o economie de 96% a costului pe tranzacție efectuat prin canale mobile. Acest aspect, corelat cu rata înaltă de penetrare a telefoniei mobile în România sunt premisele pentru creșterea ratei de bancarizare în țara noastră”, susține Aurelia Costache, reprezentant al EY, citată în comunicatul companiei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top