• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • educatie_financiaraRomânii au cea mai slabă educație financiară din Uniunea Europeană, iar, la nivel global, țara noastră ocupă locul 123 din 143 de state, potrivit lui Adrian Marin, membru în Comitetul Director al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România.

  „De departe, campioni sunt Australia, Canada, Danemarca, Finlanda, Germania, Israel, Olanda, Norvegia, Suedia şi Marea Britanie, unde circa 65% dintre adulţi sunt alfabetizaţi financiar“, a afirmat Marin, potrivit News.ro.

  În Uniunea Europeană, România se clasează pe ultimul loc din punct de vedere al educaţiei financiare, doar 22% dintre adulţi fiind alfabetizaţi financiar, faţă de o medie de 52% la nivelul UE. În fruntea topului privind educaţia financiară se poziţionează Danemarca şi Suedia, cu 72%, Olanda şi Germania – 66%, Italia – 37%, Bulgaria şi Cipru – 35% şi Portugalia – 26%.

  În România, 15% dintre adulţi economisesc bani pentru bătrâneţe, media Europei fiind de 64%, în timp ce unul din patru români nu are acces la servicii financiare.

  Totodată, aproape 80% dintre români nu ştiu să răspundă la unele întrebări financiare de bază. Sursa. adevarulfinanciar.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top