• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • zona euroChristine Gartner, economist principal în cadrul Băncii Centrale Europene, a declarat că românii, alături de unguri și croați, continuă să fie, în majoritate, în favoarea adoptării monedei unice europene.

  În același timp, suedezii și cehii privesc cu scepticism această perspectivă.

  „Cât privește un plan concret de adoptare a euro, avem programe de convergență în fiecare țară, însă doar România a anunțat o dată fixă, respectiv jumătatea anului 2019, dar se pare că planurile sale s-au schimbat. Guvernul a precizat că își menține angajamentul în privința trecerii la moneda unică europeană, dar o nouă dată exactă va fi anunțată atunci când Româna va fi pregătită pentru intrarea în zona euro”, a spus economista, potrivit Agerpres.

  Potrivit Raportul de convergență pe 2016, România îndeplinește trei din cele cinci condiții necesare pentru aderarea la euro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top