• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • proces bancaMarian Chinde este jurist la Instituţia Prefectului Vrancea şi s-a apărat singur în instanţă. Decizia judecătorilor este definitivă, iar juristul a notificat deja banca, scrie adevarul.ro

  Focşăneanul Marian Chinde, jurist la Prefectura Vrancea, a împrumutat de la bancă, în anul 2007, suma de 33.000 de lei. Era vorba despre un credit de nevoi personale, la dobânda pieţei, perioada de rambursare a împrumutului fiind de zece ani. Dacă la început rata lunară pe care o plătea băncii era de 550 de lei, ulterior suma a început să crească, juristul spunându-ne că a ajuns să plătească cu până la 100 de lei mai mult pe lună. Când a cerut explicaţie, a aflat că între timp banca a început să-i perceapă două comisioane desprecare nu ştia, respectiv unui de administrare şi altul de risc.

  Decizia instanţei, în cazul juristului Prefecturii, pronunţată la sfârşitul lunii aprilie, este clară: „Admite apelul. În rejudecare, admite acţiunea reclamantului şi anulează clauza prevăzută la pct.9 c şi 9f din contractul de credit nr. 880/10.04.2007 încheiat cu pârâta BCR privind comisionul de administrare si comisionul de risc. Obligă pârâta să restituie reclamantului sumele încasate cu titlu de comision de risc şi comision de administrare de la data încheierii contractului până la data pronunţării prezentei cu dobânda legală calculată până la restituirea integrală a sumelor”, se arată în decizia definitivă a magistraţilor Tribunalului Vrancea.

  Suma pe care juristul o are de încasat de la bancă, pentru cele două comisioane care i s-au perceput, este de 10.800 de lei, bani care urmează să-i fie viraţi. „Am notificat deja banca şi am primit răspuns că în câteva zile îmi voi primi banii”, ne-a spus juristul.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top