• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Vladimir PutinCosturile suportate de Banca Națională a Rusiei pentru apărarea monedei au ajuns la un nivel amețitor. Potrivit Bloomberg, rezervele valutare ale țării au scăzut cu 15,7 miliarde de dolari în doar o săptămână, ca urmare a acțiunii de protejare a rublei. Este echivalentul a circa un sfert din bugetul României pe întregul an 2014.

  Dolarul american a crescut până aproape de 80 de ruble săptămâna trecută, revenind apoi sub 60 de ruble după intervenția în forță a Băncii Naționale. În afară de intervențiile directe în piața valutară, instituția de la Moscova a crescut și dobânda de referință cu 6,5 punte procentuale, pentru a face rubla mai atractivă și a evita ieșirile masive de capital.

  Din ianuarie și până în decembrie, rezervele valutare totale, care includ rezervele băncii centrale și două fonduri de investiții ale statului rus, au scăzut cu 22%, de la 510 miliarde de dolari la doar 399 de miliarde.

  ”O asemenea scădere abruptă este clar un semn rău pentru rublă, pentru că un asfel de suport nu este cu adevărat sustenabil nici măcar pe termen mediu”, a declarat pentru agenția de presă americană Vladimir Osakovsky, economist șef la filiala rusească a Bank of America.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top