• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci-proces-685x320Unul dintre procesele dintre Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi bănci a primit termen la Tribunalul Bucureşti.

  Secţia a II-a de Contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Bucureşti va judeca, în 29 aprilie, procesul dintre ANPC şi Volksbank România, în dosarul 417/2/2015.

  Dosarul, în care ANPC cere eliminarea comisionului de risc din toate contractele Volksbank, a fost trimis la această secţie de către Curtea de Apel Bucureşti, secţia Civilă. Acesta a fost înscris, iniţial, tot la Secţia Contencios, de la Tribunal, în noiembrie 2013, de unde, după două declinări de competenţă, a ajuns la Curte la începutul acestui an.

  Potrivit preşedintelui Tribunalului Bucureşti, Laura Andrei, procedura de regularizare s-a realizat înainte de afişarea termenelor, astfel încât o soluţie poate veni după două termene, în cazul în care se fac doar probe cu înscrisuri. Asta înseamnă că am putea avea soluţii în dosare, pe fond, până la începutul verii.

  În cazul Volksbank, cel mai probabil soluţia va veni după finalizarea tranzacţiei de cumpărare a băncii de către Banca Transilvania, care ar trebui să se petreacă până în mai, dacă nu apare ceva neprevăzut.

  Banca Transilvania a asumat şi consecinţele legale ale litigiilor Volksbank. În cazul în care pierde procesul cu ANPC, potrivit modificărilor la legea 193/2000 privind clauzele abuzive din contractele încheiate între profesionişti şi consumatori, banca va trebui să elimine comisionul de risc (rebotezat în comision de administrare) din toate contractele încheiate.

  Citește continuarea pe economica.net

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top