• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • crestere economica graficEconomia Statelor Unite a înregistrat în trimestrul al treilea o creştere economică de 5%, cel mai rapid avans din ultimii 11 ani, cu mult peste estimarea iniţială de 3,9%, datorită cheltuielilor de consum şi a investiţiilor companiilor, potrivit datelor Departamentului pentru Comerţ, preluate de Mediafax.

  Analiştii intervievaţi de MarketWatch anticipau că avansul va fi revizuit la 4,4%.

  Datele referitoare la cheltuielile de consum, care reprezintă 70% din economia americană, au fost îmbunătăţite la un avans de 3,2%, de la 2,2%.

  Investiţiile companiilor au urcat peste aşteptări, cele mai mari creşteri fiind înregistrate în cazul cheltuielilor pentru proiecte de construcţii, echipamente şi proprietate intelectuală.

  Datele Departamentului pentru Comerţ mai arată că scăderea deficitului comercial a generat o contribuţie de 0,8% la creşterea economiei americane din trimestrul al treilea.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top