• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  lei

  Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a împărțit plafoanele de garantare pentru anul 2015 celor 17 finanțatori participanți în programul „Prima Casă”, în sumă totală de 2,5 miliarde de lei, informează, luni, Fondul.

  ‘Plafonul total, aprobat prin HG nr. 16/2015, este în valoare de 2,5 miliarde de lei și va fi utilizat în condițiile împărțirii în mod egal a riscurilor și a pierderilor între statul român, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, prin FNGCIMM și finanțatori’, se precizează în comunicat.

  Potrivit documentului, alocările de sume au fost realizate de FNGCIMM cu acordul Ministerului Finanțelor Publice, în funcție de estimările băncilor partenere privind volumul garanțiilor ce vor fi acordate în anul 2015, precum și de valoarea garanțiilor acordate de fiecare finanțator în anul 2014

  ‘Pentru a asigura o bună dinamică a fondurilor alocate, conform prevederilor legale incidente, FNGCIMM este autorizat să evalueze cel puțin trimestrial modul de utilizare de către finanțatori a sumelor alocate și să efectueze redistribuiri între finanțatori în funcție de gradul de utilizare a acestora’, conform Agerpres.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top