• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mitroi, PwC: Cu toate că salariul minim la nivel naţional a fost majorat de două ori în cursul unui an, creşterile salariale totale efectuate de către companii au fost destul de modeste în 2014
  „Pe de altă parte, tendinţa de scădere a ratei inflaţiei a redus presiunile salariale”
  Creşterea medie a salariilor din sectorul privat a fost de 4,1% în 2014, potrivit ediţiei din acest an a studiului salarial şi de beneficii PayWell România realizat de PwC, nivel similar celui de anul trecut (4,6%).
  „Cu toate că salariul minim la nivel naţional a fost majorat de două ori în cursul unui an, creşterile salariale total efectuate de către companii au fost destul de modeste în 2014. Pe de altă parte, tendinţa de scădere a ratei inflaţiei a redus presiunile salariale”, a spus Mihaela Mitroi, liderul Departamentului de Consultanţă Fiscală şi Juridică din România.

  Cea mai mare creştere salarială, în sectorul IT&C

  Cea mai mare creştere salarială în 2014 a fost înregistrată în sectorul IT&C (7%), în timp ce cele mai modeste creşteri au fost raportate în sectorul bancar şi de retail (ambele 3,2%). Dintre companiile participante la studiu, 86% au majorat deja sau plănuiesc să majoreze salariile în 2014, în timp ce 14% fie nu intenţionează să facă acest lucru, fie nu au luat încă o decizie până la momentul realizării acestui studiu (n.r.: iulie 2014).
  „Având în vedere că redresarea economică la nivel european este încă fragilă, iar contextul geopolitic regional este foarte nesigur, companiile vor da dovadă de precauţie şi vor monitoriza mai îndeaproape costurile în anii următori. Pentru 2015, 54% dintre companiile participante la studiul PayWell Romania au bugetat o creştere salarială medie tot de aproximativ 4%, similar cu cea bugetată pentru  acest an”, a spus Mihaela Mitroi. Sursa:Curierul National.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top