• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • leiPeste 50% dintre români consideră că pentru o persoană ar fi suficient un venit lunar de minim 2.000 de lei pentru un trai decent, potrivit unui studiu realizat de institutul sociologic IRES. Potrivit cercetării, doar un român din 100 declară că banii pe care îi are îi permite să aibă tot ce își dorește.

  Cei mai mulți dintre participanții la studiu, 39%, spun că banii pe care îi au abia le ajung de la o lună la alta. 29% spun că reușesc să se descurce cu banii pe care îi au, 14% că banii pe care îi au le permite să trăiască bine și doar 1% spun că banii câștigați le permit să aibă tot ce își doresc. 16% din persoanele intervievate consideră că banii pe care îi au nu le ajung nici pentru strictul necesar, arată realizatorii sondajului, citat de bursa.ro.

  Cei mai mulți dintre respondenți sunt de părere că unei persoane care locuiește în România i-ar fi suficient pentru un trai decent un venit lunar de minim 2.000 de lei – 52%. Asta înseamnă cu 300 de lei mai mult decât salariul mediu pe economie raportat de INS pentru luna septembrie.

  În același timp, aproximativ un sfert dintre aceștia (26%) sunt de părere că un venit de 1.000 este suficient pentru ca o persoană să aibă o viață decentă.

  Din totalul persoanelor intervievate, 10% sunt de părere că pentru un trai decent este necesar un venit lunar de minim 3.000 de lei, 5% de minim 4.000 de lei, în timp ce aproximativ 2% consideră că ar fi nevoie de un venit peste 4.000 de lei pentru a avea un trai decent, aceeași proporție care consideră că un venit minim de 500 de lei ar fi suficient în acest scop.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top