• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei

  Veniturile totale medii lunare în 2014 au reprezentat 2.495 lei pe gospodărie şi 937 lei pe persoană.

  Veniturile băneşti au fost, în medie, de 2.118 lei lunar pe gospodărie (795 lei pe persoană), iar veniturile în natură de 378 lei lunar pe gospodărie (142 lei pe persoană).

  Salariile şi celelalte venituri asociate au format cea mai importantă sursă de venituri 51,8% din veniturile totale ale gospodăriilor.

  Principalele  segmente pe care românii cheltuie bani sunt consumul de alimente, de bunuri nealimentare, impozite şi cotizaţii la bugetul de stat, precum şi acoperirea unor nevoi legate de producţia gospodăriei (hrana animalelor şi păsărilor, plata muncii pentru producţia gospodăriei, produse pentru însămânţat, servicii veterinare etc.).

  Cheltuielile pentru investiţii, destinate pentru cumpărarea sau construcţia de locuinţe, cumpărarea de terenuri şi echipament necesar producţiei gospodăriei, cumpărarea de acţiuni etc. deţin o pondere foarte mică în cheltuielile totale ale gospodăriilor populaţiei (doar 1,1%).

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top