• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bnrCreditele restante au continuat să scadă și în luna noiembrie, fără ca acest lucru să reflecte însă o îmbunătățire a stării economiei, ci doar continuarea vânzărilor de pachete de credite către diverși recuperatori, la prețuri derizorii.

  Volumul creditelor restante s-a redus în noiembrie cu 21,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 26,8 miliarde lei, şi cu 0,5% faţă de octombrie, ajungând la nivelul minim în ultimii doi ani şi jumătate, după ce a scăzut şapte luni consecutiv, potrivit datelor Băncii Naţionale a României, preluate de Mediafax.

  În octombrie, restanţele la credite se situau la 26,96 miliarde lei, iar în noiembrie anul trecut erau de 34,08 miliarde lei.

  În definiţia BNR, creditele restante se referă doar la principal şi nu includ poziţii extrabilanţiere. Sunt considerate restante creditele care, în ultima zi lucrătoare a lunii pentru care se efectuează raportarea, înregistrează întârzieri la plată de cel puţin o zi.

  Raportat la finalul anului trecut, volumul restanţelor s-a redus cu 18%. Nivelul creditelor restante a coborât treptat şapte luni consecutiv până în noiembrie incusiv, cu un ritm lunar de 0,5%.

  Cifrele au o relevanță scăzută, ele reflectând o operațiune pentru care BNR a făcut presiuni asupra băncilor în acest an și care doar cosmetizează bilanțurile acestora și le cresc indicatorii de solvabilitate, fără să ajute însă la o însănătoșire efectivă a sistemului bancar.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Scădere de fațadă a restanțelor la bănci. Recuperatorii, singurii care se bucură

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top