• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bceCeea ce în momentul înfinţării BCE era considerată o erezie, şi anume finanţarea companiilor private prin achiziţia de obligaţiuni, Banca Centrală Europeană a ajuns acum să facă acest lucru în încercarea de a revigora economia bătrânului continent, unde investiţiile stagnează.

  Conform statutului, BCE putea să cumpere prin tranzacţii repo titluri emise de state, dar nu obligaţiuni emise de companiile private.

  În două instanţe, BCE a cumpărat obligaţiuni direct de la companiile europene, prin aşa numitele plasamente private, prin care datoria a fost vândută către un cerc restrâns de cumpărători, fără formalitatea unei licitaţii extinse.

  Acesta este un exemplu de cum băncile şi companii se adaptează rapid la măsurile extreme de politică monetară în ceea ce deja este o epocă neconvenţională. În ultimul deceniu, achiziţiile de obligaţiuni guvernamentale la scară largă – o încercare de a scădea costurile de împrumut în economie şi de a convinge investitorii să îşi asume un risc mai mare – deja au ajuns la ordinea zilei.

  Băncile centrale s-au mutat în ultima perioadă înspre teritoriul dobânzilor negative şi au început să adopte nişte obiceiuri vechi de împrumut. Acum au început să invite companiile private să creeze instrumente gândite special pentru a fi cumpărate, pentru a putea pompa bani în continuare în economie. Sursa> zf.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top