• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • raiffeisenÎn atari condiții, banca s-ar putea să fluiere a pagubă mai tare decât oamenii lui Mihai Gâdea, care vor putea funcționa în schimbul unei chirii fie în același sediu, fie într-un altul. Raiffeisen însă va trebui să solicite o altă ipotecă și e greu de crezut că o va obține în condițiile în care GRIVCO este într-o serioasă dificultate.

  Potrivit informațiilor disponibile în Arhiva Electronică de Garanții Reale Mobiliare, terenurile și clădirile GRIVCO în care își au sediile Romtelecom, Antena 1 și Antena 3, confiscate de stat în urma condamnării lui Dan Voiculescu, sunt ipotecate în favoarea Raiffeisen Bank, drept garantie pentru două credite în valoare totală de 46 de milioane de euro acordate în 2008, scrie bancherul.ro.

  Publicația semnalează că prin sentința Curții de Apel București s-a hotărât ca respectivele terenuri și imobile să treacă în patrimoniul statului, libere de orice sarcini, întrucât au fost dobândite ilegal de la Institutul de Cercetări Alimentare, ceea ce înseamnă că Raiffeisen Bank pierde ipotecile constituite pentru garantarea celor două credite.

  În condițiile în care creditele au rămas negarantate, banca va cere acoperirea acestora cu alte garanții și  cum e puțin probabil ca GRIVCO să le aducă, Raiffeisen va fi nevoită să aducă ea însăși garanții sub forma de numerar (provizioane), ce vor figura la pierderi în bilanțul băncii până în momentul rambursării întregului credit. Se pune însă întrebarea ce se va întâmpla dacă restul de credit nu va fi plătit. Teoretic, Raiffeisen ar putea apela la executarea silită a unor bunuri, dar este clar că sentința din dosarul ICA-Voiculescu reprezintă o grea lovitură nu atât pentru chiriașa Antena 3, cât pentru Raiffeisen Bank.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  6 Responses to Sediul Antenei 3 era ipotecat către Raiffeisen. A cui e paguba mai mare?

  1. post 2013 Great Lakes Expedition We’ve arrived in Chicago! appeared first on 5 Gyres Understanding Plastic Pollution Through Exploration, Education,

  2. Great information. Lucky me I recently found your site by chance. I have book-marked it for later!

  3. Not a unhealthy post, did it take you numerous of energy to contemplate it?

  4. Timmy Tretola spune:

   cheap beats you ought to exercise with your ex wife

  5. Couponrani spune:

   Incredible, it’s actually a marvelous item of create which i’ve see here in incredibly long long time. Carry out usually pay a visit my own, personal internet site.

  6. andu spune:

   Banca e de buna credinta, iar intr-un proces in instanta, statul va pierde, banca va castiga. Asta daca exista procese oneste in Romania.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top