• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ciorcilaAchiziția Volksbank de către Banca Transilvania ar putea aduce o îmbunătățire a relațiilor cu grupurile de clienți care au dat în judecată până acum banca austriacă. Primul mesaj care duce cu gândul la dialog a fost transmis chiar astăzi de președintele și de directorul general ai Băncii Transilvania, la conferința de presă la care s-a anunțat oficial tranzacția.

  “Vrem sa gasim o solutie pentru clientii nemultumiti ai Volksbank, vor fi discutii cu acestia, le vom propune variante acceptabile”, a declarat directorul general al Băncii Transilvania, turcul Omer Tetik, citat de site-ul bankingnews.ro.

  La rândul său, președintele și cel mai important acționar al băncii cu sediul în Cluj, Horia Ciorcilă, a declarat că interesul fundamental al băncii sale este păstrarea acelor clienți. Un lucru de înțeles de altfel, dacă ne gândim că scopul pentru care au preluat banca cu cele mai mari probleme din sistem este tocmai acapararea unei cote de piață mai mari.

  Pentru mulți dintre clienți, preluarea Volksbank de către Banca Transilvania e o veste bună pentru că ar putea însemna o conversie a creditelor din franci elvețieni în lei, la un curs mai favorabil decât cel din prezent. Banca Transilvania nu a oferit până acum credite în franci elvețieni și e posibil să încerce să scape de ”balastul” moștenit de la Volksbank. Pentru alți clienți, e doar o schimbare de nume în dosarul aflat pe rolul instanței.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top