• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • "remi vrignaud allianz tiriac"Directorul general al Allianz-Țiriac Asigurări, Remi Vignaud, susține că în spațiul public au apărut informații neadevărate privind prețul real al poliței obligatorii RCA pentru transportatori.

  “Apar foarte multe informații false în legătură cu tarifele reale RCA pentru transportatori. Se exagerează, plecând de la situații particulare. Realitatea arată că, la nivelul portofoliului Allianz-Țiriac, pentru camioane de mare tonaj, prima medie anualizată aferentă perioadei ianuarie – iunie 2016 a fost de 7.500 de lei, în condițiile în care acestea înregistrează cea mai mare frecvență și cea mai ridicată severitate a daunelor. Or, prețul RCA este dat de ceea ce se întâmplă pe șosele și nu de măsuri administrative. Problema nu este la autorități și nici la asigurători. Prețurile pentru transportatori ar putea scădea semnificativ dacă, de exemplu, din 10 șoferi de autocamioane doar 2, și nu 4, s-ar face vinovați de producerea unui accident în trafic”, a explicat acesta, potrivit unui comunicat.

  Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a anunțat că transportatorii vor intra în grevă japoneză în semn de protest față de nivelul ridicat al tarifelor la asigurările obligatorii RCA. În plus, membrii UNTRR vor circula zilnic o oră cu o viteză redusă la 30 km/h, oriunde s-ar afla în România, până când prețul polițelor va fi redus la maximum 4.907 lei pe an pentru camioane, de la 22.000 de lei în prezent.

  Reprezentanții companiei spun că trasportatorii cu autoutilitare de peste 18 tone asigurate RCA la Allianz-Țiriac au plătit, în medie, o prima anualizată de 7.500 de lei.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top