• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  marius-dunca

  Criza francilor eleveţieni a adus în prim plan Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, singura instituţie de stat care în acest moment apără clienţii bancari.

  Marius Dunca, şeful ANPC, a avertizat băncile ca în cazul conversiei creditelor din franci elveţieni în lei să nu crească cpsturile creditelor, semnalând acest lucru ţi clienţilor.

  Le spun şi eu, atât băncilor, cât şi consumatorilor. Le spun să aibă grijă ca după conversia în lei să nu crească nici dobânda, nici rata, să facă un calcul şi să se asigure că acestea nu vor creşte nici peste câţiva ani. Le-am pus în vedere băncilor, a spus Dunca pentru bursa.ro.

  Dunca are în vedere iniţierea unui proiect de lege prin care se va transcrie Directiva Europene care face referire la creditele ipotecare.

    Această directivă oferă posibilitatea conversiei unui credit, însă doar în cazul contractelor încheiate după ce ea va intra în vigoare, adică după luna martie 2016.
  Este un proiect de lege cu un impact major asupra contractelor de credit şi care vine în sprijinul consumatorilor. Încercăm plafonarea dobânzilor ce pot fi percepute anual la un nivel de până la 15%. Dobânzile penalizatoare vor fi calculate, ca procent fix, la principal. Pe parcursul procedurii de executare silită, se va interzice perceperea dobânzilor şi a dobânzilor penalizatoare. Cea mai importantă măsura va fi împărţirea riscului de creditare între bancă şi consumator, a declarat Dunca .

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top