• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • pandelicaPreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Bogdan Pandelică, spune că  Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din domeniul Financiar – Bancar (CSALB) va prelua de la instanțele de judecată de litigiile dintre clienți și bănci, pentru a le soluţiona.

  „În primul rând, cred că în conturarea unor practici corecte și echilibrate. Prima soluționare, primele cazuistici ale conciliatorilor, vor reprezenta cartea de vizită a acestei entități. Am încredere că lucrurile se va derula profesionist, cu reguli foarte clare, constituind CV-ul boardului director”, a declarat marți președintele ANPC în cadrul unei conferințe de prezentare a CSALB.

  Relația dintre creditor și consumator se poate normaliza numai printr-o comunicare eficientă cu consumatorii.

  „În prezent, există o gamă largă de rezolvare a acestor probleme: medierea, instituțiile statului, ANPC, instanța. (…) Soluționarea alternativă a litigiilor este o nouă modalitate de rezolvare a disputelor, una amiabilă. Din punctul de vedere al caracterului amiabil, acest sistem nu reprezintă o noutate. Sistemul este diferit de mediere, în sensul în care conciliatorul nu realizează o negociere, ci aceasta ține cont, în momentul în care formulează soluția conform legislației în domeniu, dacă aceasta a fost sau nu respectată. Asigurarea echidistanței atunci când se analizează un caz este primordială, iar conciliatorul va trebui să își asigure rolul unui judecător, să privească din ambele perspective, să înlăture orice prejudecăți”, a mai spus Bogdan Pandelică, conform Agerpres.

  Mai mult, acesta a explicat că noul centru poate degreva simultan instanțele, „care vor fi ocupate cu darea în plată și cu insolvența persoanelor fizice”.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Şeful ANPC: Primele soluționări ale conciliatorilor vor reprezenta cartea de vizită a Centrului SAL

  1. dragos spune:

   1 Bancile nu se prezinta la medieri
   2. nu exista deocamdata LDP iar cea a insolvenmtei personale este inaplicabila
   3. de ce acest CSALB este finantata de banci? oare solutiile date cui vor fi favorabile?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top