• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • alin-iacobAlin Iacob, președintele Asociației Utilizatorilor Români de Servicii Financiare, a fost ales miercuri vicepreședinte al Grupului părților interesate din domeniul bancar (Banking Stakeholder Group-BSG) la Autoritatea Bancară Europeană.

  „Este pentru prima dată de la înființarea ABE, în urmă cu 5 ani, când în conducerea BSG este ales un reprezentant al utilizatorilor de servicii financiare, care provine dintr-un stat membru din Centrul și Estul Europei care a aderat la Uniunea Europeană după anul 2000”, se menționează într-un comunicat al AURSF.

  Grupul este format din 30 membri, reprezentând în proporții echilibrate instituțiile de credit și de investiții, reprezentanții angajaților acestora și ai mediului academic, precum și consumatorii, utilizatorii serviciilor bancare și reprezentanții IMM-urilor.

  Grupul părților interesate din domeniul bancar poate transmite Autorității Bancare Europene avize și opinii pentru orice subiect legat de atribuțiile Autorității. Grupul este consultat cu privire la standardele tehnice de reglementare și la standardele de punere în aplicare, precum și cu privire la ghidurile și recomandările emise de Autoritate, se mai arată în comunicat.

  Iacob este încă din 2013 membru în cadrul Grupului. Este președinte al AURSF de la înființarea sa, în 2013, iar din 2014 este și membru al Better Finance (Federația Europeană a Utilizatorilor de Servicii Financiare). Din aprilie 2016, Iacob este membru în conducerea Better Finance. În plus, din 2011, el este membru al FSUG — grupul de experți al utilizatorilor de servicii financiare de pe lângă Comisia Europeană.

  Iacob este, în același timp, redactor-șef al portalului de informatii financiare Conso.ro. Totodată, din aprilie 2016 este și reprezentantul consumatorilor în Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor din Domeniul Nebancar, SAL-IFN.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top