• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 •  

  euros-loads-of-money

  Ewald Nowotny, şeful Băncii Austriei şi membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), a respins miercuri ideea că pe piaţa valutară ar avea loc un război, menită să susţină competitivitatea în Europa.

  BCE, ca bancă centrală, nu are o politică valutară. Este un efect secundar al altor lucruri”, a declarat Nowotny la o conferinţă la Frankfurt, referindu-se la deprecierea din ultima perioadă a euro, relatează Wall Street Journal.

  El a adăugat că ratele de schimb valutar nu sunt un factor major pentru economia mondială.

  „Cred că este greşit să presupunem că ceea ce se întâmplă în prezent este un război valutar”, a mai spus bancherul.

  Euro a scăzut miercuri la cel mai redus din ultimii 12 ani faţă de dolar, determinând creşterea cotaţiilor acţiunilor europene, investitorii anticipând câştiguri pentru exportatorii din regiune.

  Politicile divergente ale băncilor centrale, cu programul de achiziţii de obligaţiuni al BCE care a debutat luni şi cu Rezerva Federală a SUA care ar putea începe în iunie să crească dobânzile, au dus la scăderea randamentelor obligaţiunilor din zona euro, în timp ce randamentele obligaţiunilor din SUA sunt în creştere.

  Euro s-a depreciat miercuri cu peste 1%, la sub 1,06 dolari pe unitate, pentru prima oară de la începutul anului 2003.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top