• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mario DraghiȘeful Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, susține că măsurile de relaxare monetară vor continua și că această decizie nu a dus la creșterea excesivă a valorii activelor.

  Deși măsurile de relaxare cantitativă (QE) pe o perioadă extinsă de timp ar putea avea consecințe involuntare pentru anumite sectoare, sub forma asumării unor riscuri excesive și a creșterii nejustificate a valorii activelor, în prezent BCE nu observă că ar exista dovezi ale comportamentului excesiv al băncilor și al altor instituții financiare, a declarat șeful BCE la Washington, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

  De asemenea, Mario Draghi a reafirmat că ratele dobânzilor vor rămâne la actualul nivel sau chiar vor ajunge la un nivel mai scăzut pentru o perioadă extinsă, mult timp după finalizarea achizițiilor de active.

  La ședința de politică monetară din 10 martie, BCE a redus, pentru prima dată în istoria instituției, dobânda de bază la nivelul zero și a majorat peste așteptări achizițiile lunare de obligațiuni de la 60 până la 80 de miliarde de euro. Tot în ședința de politică monetară de luna trecută, BCE a decis să reducă și dobânda la depozite cu 10 puncte de bază, până la minus 0,40%, precum și dobânda la facilitatea de creditare marginală cu cinci puncte de bază, până la 0,25%.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top