• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • treichl1

  Andreas Treichl este CEO al Erste Group, instituţia ce deţine pachetul majoritar de  acţiuni la BCR, cea mai mare bancă din România.

  Treichl decide politica BCR, bancă condusă din România de cehul Tomas Spurny, şi are un rol determinant în deciziile majore ale băncii. Nimic din ce se petrece important în BCR nu scapă vigilenţei şefului cel mare de la Viena.

  În aceste condiţii, Andreas Treich a făcut o afirmaţie de o importanţă extrem de mare.

  Treichl a fost vizitat recent  la Viena de o echipă a publicaţiei maghiare Portfolio.hu.

  În biroul său îmbrăcat cu lemn în care se învârt sume cu 7, 8. sau 9 zerouri, Treichl a răspuns întrebărilor puse de jurnaliştii maghiari.

  Presa din România a relatat doar vag discuţia din biroul lui Treichl. Cele mai importante afirmaţii ale şefului cel mare al BCR au fost ignorate.

  Iat-o pe cea mai importantă:

  Şi noi avem credite în franci în Austria, dar conversia la scară largă efectuată încet şi gradual a atenuat considerabil gravitatea problemei. În ultima instanţă acceptăm toate soluţiile care nu provoacă pierderi unilaterale băncilor.

  Iată declaraţia originală în engleză din interviul publicat de portfolio.hu:

  We also have franc loans in Austria, but conversion to the euro on a mass-scale, albeit at a slow and gradual pace, has alleviated the severity of the problem considerably. Ultimately, we support all solutions that do not force losses on credit institutions unilaterally.

  Declaraţia este extrem de importantă şi pune situaţia creditelor CHF într-o altă lumină. Cu siguranţă că vor veni şi reacţii în acest sens.

  Grupul CHF îşi începe în aprilie negocierile cu băncile iar avocaţii clienţilor bancari precum Piperea, Avram, Coltuc, Cuculiş sau Stan, ca să numim câţiva aşteaptă soluţii sustenabile din partea băncilor.

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top