• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • FMISerbia va încerca să obţină sprijinul Fondului Monetar Internaţional pentru a putea majora pensiile şi salariile din sectorul public cu ocazia unei vizite a unei misiuni a Fondului care începe joi, transmite Reuters.

  La finele anului trecut, guvernul conservator condus de premierul Aleksandar Vucic a tăiat pensiile şi salariile pentru a putea obţine un împrumut stand-by în valoare de 1,2 miliarde de euro de la FMI. În prezent, Vucic vrea să revină asupra tăierilor de pensii şi salarii, chiar dacă nu în întregime, având în vedere rezultatele peste aşteptări ale procesului de consolidare fiscale. Conform datelor oficiale, deficitul guvernamental general este de 2,75% din PIB, mult sub ţinta de 4,75%.

  Potrivit premierului Vucic, FMI este în favoarea restabilirii pensiilor şi salariilor însă oficial Fondul a anunţat că ‘orice supra-performanţă fiscală ar trebui utilizată pentru reducere nivelului ridicat al datoriei publice’. În luna iulie datoria publică a Serviei se situa la 72,3% din PIB, peste nivelul recomandat de FMI pentru economiile emergente similare.

  Articolul integral pe Capital.ro.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Serbia cere ajutorul FMI pentru a majora pensiile și salariile

  1. Doina spune:

   “De regulă, adevăraţii câştigători ai „loteriei vieţii” nu sunt decât cu 2-3% mai eficienţi decât cei care pierd. Şi tu poţi fi la fel de eficient ca orice alt om despre care ai citit sau ai auzit vreodată. “ Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori , care sa ni se alature intr-un proiect unic la nivel mondial !
   Iti oferim un ghid pas cu pas cu care sa inveti tot ceea ce trebuie sa faci. Aici seriozitatea este la ea acasa! Dupa cum vei vedea, alti oameni au primit deja bani, asa ca totul e sigur si de maxima incredere! Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul “PROIECT” sau “INFO” la adresa de email: doinabalasa2006@yahoo.com.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top