• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • radu_ghetea(1)

  Asociaţia Română a Băncilor, condusă de şeful CEC Radu Gheţea, a lansat un site prin care clienţii – doar nu bancherii -ar trebui să fie educaţi financiar.

   

  Adresa de web este www.educatiefinanciara.info şi pe lângă cotaţii şi curs de schimb ne precizează faptul că  50% dintre români nu folosesc produsele bancare.

  Cifra este desigur semnificativă, iar bancherii arată şi care este ponderea în alte ţări: 0.6% în Austria, 0.8% Germania şi 1.3% în Franţa. Discrepanşă absolut uriaşă! Dar oare de ce?

  Păi domnilor bancheri acolo cetăţenii sunt trataţi cu maximum de respect, au salarii şi drepturi pe măsură, comisioane şi clauze rezonabile.

  În Austria sau Germania există regiuni şi comunităţi care au acţiuni la bănci iar acele bănci contribuie la bunăstarea comunităţii şi viceversa.

  Lucrurile devin destul de clare dacă ne uităm pe ciferele îndatorării dar şi ale finanţării prezentate de site-ul mai sus menţionat.

  Un sistem bancar preponderent străin are un sfert din clienţi supraîndatoraţi  şi se finanţează în mare parte cu banii celor 10 milioane de deponenţi români.

   

   

   

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  2 Responses to Site-ul educativ al lui Radu Gheţea(CEC) şi ARB: 50% din români nu folosesc produse bancare. Oare de ce?

  1. nadia nitov spune:

   pentru ca sunt nesimtit de scumpe?

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top