• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • volksbank

  Nemţii au fost aproape în 2005 de a prelua BCR, cea  mai mare bancă din sistemul românesc dar în ultima vreme au revenit pe piaţa locală, pentru tranzacţii mai puţin obişnuite: curăţarea bilanţurilor bancare.

  Deutsche Bank s-a  implicat în trei tranzacţii mari cu portofolii de credite neperformante de 1,2 mld. Euro în ultima jumătate de an.

  bcr

  Circa 700 mil. euro au fost preluate de la BCR, fosta ţintă a nemţilor pentru privatizare,   deal-urile fiind încheiate în iulie şi decembrie.

  Deutsche Bank nu a acţionat singură ci în parteneriat cu cehii de la APS, care se ocupă de recuperarea crean­ţelor.

  Deutsche Bank  profită acum de situaţie pentru a prelua creditele neperformante din  ultima perioadă la preţ foarte mic după ce în 2005 sâa ferit de preluarea creditelor BCR printr-o ofertă mai mică.

  Deutsche, cehii de la  APS şi alte fonduri gen AnaCap sau HIG Ca­pi­tal s-au implicat şi în cumpărarea de  neperformante de 500 milioane de euro de la Volksbank, bancă condusă de francezul Benoit Catel, conform zf.ro.

  deutsche-bank

  Nemţii au acţionat practic ca un detergent pentru sistemul bancar românesc. Volksbank a fost  vândută mai uşor către Banca Transilvania, iar prin curăţarea bilanţului BCR, banca-mamă Erste va putea raporta cifre mai bune recuperând din căderile anterioare de la bursă.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  One Response to Şmecherie nemţească: Deutsche Bank detergentul băncilor româneşti

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top