• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Ludwik Sobolewski1„Impozitul zero pe dividende este o măsură minunată. Să-i ținem pumnii să se realizeze”, a spus Ludwik Sobolewski, directorul general al BVB, referitor la măsura din proiectul noului Cod Fiscal avută în vedere de autorități pentru a fi aplicată de la 1 ianuarie 2016.

  Potrivit specialiștilor MFP, eliminarea impozitului pe dividende a luat în calcul faptul că încasările oricum nu erau semnificative — 1,6 miliarde lei, cât și faptul că se evita dublă impozitare a profitului, încasările din impozitul pe profitul companiilor ar putea crește, iar unele artificii fiscale vor fi mai puțin atractive, scrie agerpres.ro.

  Sobolewski a menționat că BVB a propus autorităților și alte două măsuri privind un regim fiscal pro-dezvoltare pentru piața de capital — impozitarea cu 1% (față de 16% în prezent) a câștigurilor de capital din tranzacții, dacă valorile mobiliare au fost deținute peste un an de zile, și deductibilitatea fiscală a unei dobânzi virtuale în cazul companiilor care atrag capital pe piață, prin oferte publice sau plasament privat, dobândă virtuală care să fie calculate la nivelul dobânzii pentru un credit bancar echivalent capitalului atras din piață.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top