• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lazea_18288000

  Economistul-şef al BNR, Valentin Lazea, spune că educația ar trebui să devină primordială pentru dezvoltarea României, în perspectiva aderării la zona euro. În acest sens, Lazea nu propune creşterea bugetului acordat Educaţiei sau mărirea salariilor profesorilor ci desfiinţarea meditaţiilor particulare, exact sursa de venit suplimentară pentru dascăli.

  „Piatra de temelie de unde trebuie începută toată discuția asta este educația. Sistemul de educație este într-o mare problemă. Am propus trei lucruri. Să se desființeze sistemul meditațiilor particulare, unde numai cei care au bani pot să își instruiască copiii în ore suplimentare, iar aceiași profesori pot să dea meditații în școală, după ore și să fie plătiți de primărie. Primăriile să construiască mai puține borduri în fiecare an și să aloce o parte din banii respectivi pentru meditații post ore. Și când vine copilul acasă să fie cu lecțiile făcute, nu să se apuce la ora 8 seara când vin părinții să rezolve 50 de probleme”, a subliniat Lazea.

  Oficialul BNR a reamintit și rezultatele testelor PISA din 2012 care se realizează odată la trei ani pe un număr de 60 de țări la nivelul liceenilor de 16 — 17 ani. Potrivit acestora, România se află pe locul 45 la matematică, pe 49 la științe și pe 50 la citire. „Acest loc 50 este dramatic pentru că înseamnă că oamenii nu știu să lucreze cu informația care li se dă. Ei citesc o frază și nu știu ce să facă cu ea. Nu se poate cu oameni care sunt pe locul 50 ca și citire să intri în zona euro”, a concluzionat Lazea.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  4 Responses to Lazea, economistul BNR, vrea să desfiinţeze meditaţiile particulare

  1. Regele IONESCU spune:

   În principiu are dreptate, dar și carențe în exprimare:
   „ca și citire” – „ca și” nu este echivalent cu „ca”. „Ca și” este doar o comoditate intelectuală pentru snobi. Cacofonia se poate evita simplu printr-o pauză mai lungă între cele două cuvinte. Simpla prezență a două silabe cacofonice nu implică automat și prezența cacofoniei. Românii nu se tem de moarte, nici de fisc, ci de cacofonie!

  2. Cristian spune:

   E mai bine sa gandesti inainte sa spui ceva…

  3. svabu spune:

   Sa fim seriosi. In situatiea ipotetica in care guvernul ar accesa visul frumos al dl. Lazea -ma indoiesc ca profesorii se vor inregimenta cuminti la un nivel de plan/tarif -ora stabilit prin organigrama . Plus impozitul pe venitul adaugat…….Si totusi te pune pe ganduri-locul 50 la citire in evaluarea PISA ? In ritmul asta, nu o sa mai aveti cititori tineri pt. ca nu stiu sa acceseze continutul scris. Poate benzi desenate. . Amar…..

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top