• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Mugur Isarescu

  Un sondaj al Băncii Naţionale a punctat faptul că în rândul băncilor există o aşteptare a creşterii creditelor de consum în perioada următoare.

  Băncile anticipează o constanţă a  cererii pentru credite imobiliare şi creşterea marginală a celei pentru creditele de consum în ultimul trimestru din acest, confoem unui sondaj al Băncii Naţionale a României privind creditarea companiilor nefinanciare şi a populaţiei, publicat astăzi.

  „Spre comparaţie, în zona euro instituţiile de credit au continuat tendinţa de relaxare uşoară a condiţiilor de creditare din ultimele două trimestre, atât în cazul creditelor imobiliare, cât şi al celor de consum. Principalii factori care au contribuit la această evoluţie vizează ameliorarea condiţiilor de finanţare a băncilor şi presiunile competiţionale. Pe termen scurt (T4/2014), băncile din zona euro anticipează continuarea tendinţei de relaxare marginală a standardelor de creditare, indiferent de tipul creditului”, spune BNR.
  Pentru T4, băncile aşteaptă o relaxare moderată a standardelor de creditare în cazul creditelor pentru achiziţia de locuinţe şi terenuri, respectiv o relaxare marginală în cazul celor de consum.
  „Cererea de credite imobiliare a crescut semnificativ în T3/2014, continuând evoluţia similară din trimestrul anterior. Băncile anticipează însă o menţinere constantă a cererii de credite imobiliare în trimestrul următor (T4/2014). Conform instituţiilor de credit, traiectoria descendentă a preţului locuinţelor a persistat şi în T3/2014, anticipându-se o evoluţie similară în T4/2014”, punctează autorii sondajului.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top