• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sorosMiliardarul Geroge Soros susține că Regatul Unit va fi afectată de votul pentru separarea de Uniunea Europenă, însă rezultatul referendumului face „dezintegrarea UE practic ireversibilă”.

  „În cele din urmă Marii Britanii ar putea să-i fie sau nu relativ mai bine decât altor țări prin ieșirea din UE, însă economia și poporul său vor suferi în mod semnificativ pe termen scurt și mediu”, a scris Soros într-un comentariu publicat pe site-ul Project Syndicate.

  Soros, care a forțat prăbusirea lirei sterline în septembrie 1992 în urma unui atac speculativ ce l-a transformat într-o celebritate globală, avertizase cu două zile înaintea referendumului că lira se va devaloriza și mai puternic decât acum un sfert de secol în cazul unui Brexit.

  Lira sterlină a coborât vineri la nivelul anului 1985. Rezultatele oficiale ale referendumului, arată că 51,7% dintre votanți au ales ca Marea Britanie să părăsească UE.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top