• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • sorosŞansele ca Grecia să părăsească zona euro sunt de 50% în prezent, având în vedere că problema economiei elene a fost gestionată prost, de la început, de toate părţile, consideră miliardarul american George Soros. El a avertizat că economia elenă ar putea „să se scufunde”.

  Soros crede că negocierile dintre premierul grec Alexis Tsipras şi creditorii internaţionali ai Greciei ar putea să se încheie cu un eşec, ducând astfel la ieşirea ţării din zona euro.

  „Este un joc cu ambele variante pierzătoare, iar opţiunea cea mai bună este să se încheie într-un fel sau într-altul. Grecia e o problemă care a fost gestionată prost de toate părţile de la început”, a declarat Soros.

  „Suntem la o bifurcaţie de drumuri şi cred că ambele variante sunt posibile”, a declarat Soros pentru Bloomberg, vorbind despre posibila ieșire a Greciei din eurozonă. Miliardarul mai spune că, oricât s-ar rostogoli datoria Greciei, prin plata dobânzilor fără a fi ștearsă datoria, nu se va ajunge la achitarea principalului pentru că economia elenă nu va avea un surplus.

  Premierul grec Alexis Tsipras a discutat luni seară cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, la Berlin, despre situația economică a țării sale. Merkel a declarat, după întrevedere, că Grecia trebuie să rămână în Europa şi că Germania tratează toate statele din zona euro în mod egal.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top