• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • spaniaEconomia Spaniei a avut o creştere de 0,8% faţă de trimestrul precedent şi de 3,4% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Economia spaniolă poate marca  cel mai bun an după 2007, potrivit datelor publicate vineri de institutul de statistică INE, citate de MarketWatch.
  În trimestrul al doilea, economia spaniolă a avansat cu 1% comparativ cu primele trei luni ale anului.
  Pe ansamblul anului, Spania este pe care să înregistreze o creştere economică de peste 3%, pentru prima oară după ritmul de 3,8% consemnat în 2007, înainte de declanşarea crizei financiare, evoluţie anticipată de numeroşi analişti, precizează MarketWatch.
  Economia Spaniei a revenit la creştere în 2013, după o contracţie multi-anuală de circa 8%. În 2014, PIB-ul spaniol a avansat cu 1,4%.
  În luna iulie, Guvernul de la Madrid a revizuit estimarea de creştere a economiei pentru acest an de la 2,9% la 3,3%. Sursa: Bursa.ro

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top