• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • euro

  Randamentele obligaţiunilor europene au continuat să scadă joi, iar costul de împrumut al Spaniei a coborât sub 1%, pentru prima oară de când sunt înregistrate astfel de date, ca urmare a programului Băncii Centrale Europene (BCE) de achiziţii de obligaţiuni.

  Astfel, randamentul obligaţiunilor Spaniei pe termen de 10 ani a scăzut la un minim de 0,984%, potrivit datelor Tradeweb, revenind ulterior la 1,041%, în declin cu 0,04 puncte procentuale faţă de miercuri, transmite Market Watch.

  „Cei mai mulţi investitori se concentrează pe programul de achiziţii de obligaţiuni. Întrebarea este dacă BCE va găsi să cumpere suficiente obligaţiuni”, a declarat Lyn Graham-Taylor, analist la Rabobank în Londra.

  BCE a stabilit obiectivul ambiţios de a cumpăra obligaţiuni în valoare de 60 de miliarde de euro pe lună, provocând speculaţii că instituţia nu va putea găsi suficiente titluri la vânzare.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top