• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • bani multiRomânia are în continuare probleme în a colecta Taxa pe Valoare Adăugată, fiind în topul statelor din regiune care înregistrează cel mai mare deficit la acest capitol.

  Potrivit unui studiu realizat de către compania de consultanță PwC România, diferența dintre sumele de TVA pe care statul ar trebui să le colecteze și sumele colectate efectiv, s-a redus, în 2015, în România, la 39,6% de la 44,4% în 2014, însă rămâne cel mai mare din cinci țări analizate, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia, Slovacia și România.

  Daniel Anghel, liderul echipei de Impozite și Taxe Indirecte, PwC Europa Centrală și de Est, susține că deficitul de TVA s-a redus âj România datorită implementării unor noi măsuri precum taxarea inversă, loteria bonurilor fiscale și plafonarea plăților în numerar.

  „Analizând prejudiciul din zona de TVA ca și procent în PIB, vedem câți bani pierd anual guvernele din zona de TVA. Ungaria are un deficit de 2,6 miliarde de euro, Cehia — 3,1 miliarde de euro, România 8,3 miliarde de euro și Polonia 12 miliarde de euro. Însă, deși suma este mai mare în Polonia, ca procent în PIB, cu 2,8%, această țară stă mai bine decât România, unde procentul este de 5,2% din PIB, mai mult decât dublu față de bugetul Ministerului Apărării, de 2% din PIB”, a spus Anghel.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top