• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • banci_capital.ro_

  Specialiştii se aşteaptă ca băncile să vândă şi în 2015  portofolii de credite neperformante a căror valoare să fie foarte mari.

  Băncile în ultimii doi ani şi-au constituit provizioane pentru creditele neperformante. În urma recomandărilor BNR de curăţarea  bilanţurilor, cam de un an şi jumătate au început masive de credite neperformante, NLP-uri.

  Aceste sunt în special corporate către  fonduri din afară care au achiziţionat  portofolii neperformante cu sume foarte mari . În următorul an foarte multe bănci vor vinde foarte multe din aceste credite”, a declarat joi Diana Coroabă, partener Consultanţă Fiscală, PwC România, la „Romania Financial Forum”, organizat de Mediafax la BNR.

  Ea a arătat că un alt plan de acţiune pe care băncile îl au în vedere este vânzarea liniilor de afaceri auxiliare, precum leasing şi real estate sau consolidarea liniilor de afaceri prin preluarea operaţiunilor de leasing sau de credite acordate de IFN-uri în structura băncii, în vederea reducerii costurilor operaţionale, dar şi de separare a liniilor de afaceri pentru pregătirea vânzării.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top