• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei baniMinisterul Finanțelor Publice a împrumutat de la bănci circa 4,8 miliarde de lei, adică peste 1 miliard de euro, în luna august.

  Suma este cu circa 10% peste cea planificată inițial de către stat.

  Ministerul a planificat, pentru august, împrumuturi de 4,435 miliarde de lei de la băncile comerciale, din care 4 miliarde de lei prin opt licitații de certificate de trezorerie și obligațiuni de stat și 435 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Însă în cazul a trei licitații de obligațiuni, MFP a atras sume mai mari decât cele planificate inițial

  Totodată, în cazul tuturor licitațiilor principale, băncile au subscris sume cel puțin duble față de cererea statului, conform Agerpres.

  Potrivit Ministerului, sumele împrumutate sunt destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top