• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • ipMinisterul Finanțelor Publice a împrumutat astăzi 200 milioane de lei prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni de stat cu scadența la 13 ani (iulie 2027 mai exact), la o dobândă de 4,21%, în ușoară scădere față de emisiunea anterioară cu aceeași scadență (4,35%).

  Rata nominală a dobânzii este de 5,8%, însă obligațiunile au fost vândute pe piața primară interbancară la un preț mai mare decât valoarea nominală, de aici rezultând costul mai mic pentru stat. O diferență comparativ cu emisiunile recente de titluri de stat este gradul de subscriere considerabil mai mic. Astfel, au fost subscrise obligațiuni în valoare totală de 219 milioane de lei, doar puțin peste oferta de 200 de milioane a statului.

  Randamentul la care a reușit să se împrumute statul, 4,21%, indică o temperare a trendului de scădere de până acum, fiind posibilă chiar o creștere în perioada următoare, mai ales dacă avem în vedere presiunile pe deficitul bugetar care ar putea apărea în anul 2015.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top