• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Aderarea României la zona euro în 2019  ar putea prelua rolul de  supraveghere a economiei românești, în absența unui acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), a precizat  Radu Crăciun, director de Dezvoltare și economist-șef al Băncii Comerciale Române, pentru Agerpres.

  rcCred că aceasta este ideea, ca odată ce nu vom mai avea ‘jandarmi’ lângă noi, gen FMI, să fie identificată o nouă ancoră care, alături de acordurile deja existente cu Uniunea Europenă, cum este cel de deficit excesiv, să împiedice orice derapaj în viitor. Din acest punct de vedere, ideea pentru un pact național pentru aderarea la zona euro mi se pare foarte bună chiar dacă ținta de 2019 nu mi se pare obiectivă, pentru că va canaliza cumva energiile către o singură direcție, va transcende ciclul electoral și va aduce mai multă disciplină și rigoare, a mai spus Radu Crăciun.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top