• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • lei baniUn studiu realizat de către Global Entrepreneurship Monitor relevă că majoritatea antreprenorilor se bazează pe propriile resurse financiare atunci când își deschid o afacere.

  Criza financiară globală a lăsat antreprenorii mult mai dependenți de finanțarea proprie, dar și noi surse de finațare antreprenorială, cum ar fi prin crowdsourcing, câștigă în popularitate.

  Documentul subliniază faptul că, la nivel mondial, majoritatea întreprinzătorilor (95%) se bazeaza pe fondurile proprii pentru crearea unui start-up. În România acest procent se ridică chiar până la 98% dintre antreprenori.

  „Criza financiara recentă, cea mai gravă din ultimii 80 de ani, a avut un efect profund asupra vieții economice precum și a peisajului antreprenorial”, spun autorii raportului.

  Potrivit studiului, în 2004 suma medie necesară pentru a începe o afacere era de 54.000 dolari și în 2006 de 65.000 de dolari. In 2015, suma mediană a fost de doar 13.000 de dolari, sumă de care se apropie și România.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top