• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Dan SuciuPurtătorul de cuvânt al Băncii Naționale a României (BNR) a anunțat că instituția este pregătită să ofere informații publicului larg, dar că banca centrală nu va răspunde unei campanii de denigrare.

  „BNR este oricând pregătită să răspundă la orice întrebare legitimă și coerentă despre activitatea sa. BNR înțelege și respectă pe deplin procesul de transparentizare în conformitate cu legea, cu interesul public și cu practica europeană a băncilor centrale. Website-ul BNR oferă publicului un mare volum de informații care răspund întrebărilor uzuale. De asemenea, nu vom ezita ca specialiștii și comunicatorii băncii să intre în orice dezbatere publică și să ofere toate informațiile necesare pentru o mai bună înțelegere a activității și a responsabilităților băncii. Dar Banca Centrală nu va răspunde unei campanii care are ca scop denigrarea instituției și care nu are nimic de a face cu informarea corectă a publicului”, a precizat Suciu într-o declarație transmisă, marți, Agerpres.

  Suciu a adăugat că atacurile mediatice vin dintr-o singură sursă și se bazează pe „acuzații la limita linșajului”.

  „Să fim bine înțeleși: nu întrebările legate de activitatea complexă a BNR deranjează, ci acuzațiile fără conținut, total fanteziste și răuvoitoare. Nu se poate răspunde unui tir de simple aserțiuni care nu sunt susținute de nicio altă argumentație precum: ‘BNR a afectat economia reală dramatic prin greșelile intenționate de politică monetară și de credit’ sau ‘Tranzacțiile în marjă pe fondul unui regim valutar ‘curs cu flotare controlată’ permit câștigarea de benevolență din partea majorității parlamentare’. Nu se poate reacționa nici în fața unor acuzații false de la un cap la altul: ‘Când a avut pierdere (BNR, n.n.) suma a fost acoperită de la bugetul statului’, ‘Cine și-a tras bonusuri din împrumutul FMI? Anumiți angajați ai BNR’, care țin de ABC-ul domeniului de activitate al băncii centrale”, a subliniat purtătorul de cuvânt al BNR.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top