• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • Tatiana Proskuryakova, care are cetăţenie dublă rusă şi americană, va fi noul director de țară pentru România și Ungaria al Băncii Modiale, începând cu 24 iulie.

  Proskuryakova o înlocuiește pe Elisabetta Capannelli, care a fost director de ţară în cadrul Băncii Mondiale începând din anul 2013, şi care va prelua un alt mandat la Zagreb.

  Proskuryakova este director de ţară în Bosnia-Herțegovina şi Montenegro din anul 2015. Înainte de mandatul de la Sarajevo, ea a fost Director de Ţară în Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei (2013-14) precum şi Consilier pentru Operaţiuni de Ţară (Country Operations Adviser) pentru Argentina, Paraguay şi Uruguay (2010-13).

  Proskuryakova s-a angajat la Banca Mondială în anul 1992 şi a deţinut mai multe funcţii în cadrul acestei instituţii, inclusiv în regiunea Europa şi Asia Centrală, regiunea America de Sud şi zona Caraibelor, precum şi în cadrul vicepreşedinţiei pentru Politici Operaţionale şi Servicii de Ţară, dar şi în cadrul Consiliului Directorilor Executivi ai Băncii Mondiale.

  „Banca Mondială are un amplu parteneriat cu România şi oferă servicii de asistenţă tehnică în Ungaria,” a declarat dl. Arup Banerji, Director al Băncii Mondiale pentru Ţările UE.

  Începând cu 1991, Banca a furnizat finanţări în valoare de peste 11 miliarde dolari SUA, reprezentând împrumuturi, garanții şi granturi în toate sectoarele de activitate ale economiei româneşti.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top