• 4,6656

 • 3,9462

 • 4,0129

 • 165,6222

 • seim poloniaStatul polonez ar putea trece la achiziția de bănci după ce noua taxă bancară a nemulțumit jucătorii de pe piață. Astfel, subsidiara Raiffeisen ar putea intra în posesia statului polonez prin compania de asigurări PZU, care aparține statului. Directorul general Michal Krupinski, într-un interviu acordat publicației Dziennik Gazeta Prawna, a afirmat că acest lucru ar putea fi posibil

  Politica guvernului polonez este ca instituțiile financiare deținute  de stat  să-și majoreze cota de piață prin preluări în contextul în care noua taxă pe bănci a produs dificultăți pentru băncile mai mici din sistem.

  Partidul conservator Lege și Justiție, vrea să „re-polonizeze” sectorul bancar, dominat în prezent de investitorii străini care dețin aproximativ 60% din active.

  Acest articol este proprietatea Pagina de Bănci și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

  Related Posts

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  Scroll to top